בית הספר לשיקום

קורס התערבות קשת להורים, בני משפחה ומטפלים , לתקשורת בדרך קוגניטיבית​

על הקורס

האמונה ביכולת ההשתנות של כל אדם, בכל גיל ובכל מצב של בריאות או חולי, בתנאי שינתנו לו התנאים המתאימים לכך, עומדת בבסיס התפיסה הקוגניטיבית דינאמית. תפיסה זו מבוססת על תורתו של פרופ’ פוירשטיין ותלמידיו ד”ר נעמי הדס לידור, ד”ר פנינה וייס, ד”ר דורית רדליך, אנדראה רפפורט ואחרים.

מתוך תפיסה זו, נגזרה גישת התווך המתמקדת בתקשורת קוגניטיבית מאפשרת שינוי ולמידה. למידה זו מתרחשת דרך ניתוח, הבנה והבניה מחדש של אירועי חיים בתוך המשפחה, מול שירותים רפואיים, חינוכיים ושיקומיים והקהילה כולה.

קורס קשת (קידום, שיתוף, תקשורת) החל בשנת 2002, כקורס המיועד לבני משפחה של אנשים בעלי מוגבלות פסיכיאטרית. הקורס מלמד את עקרונות התפיסה הקוגניטיבית דינאמית ואת עקרונות גישת התווך, כדרך אלטרנטיבית לתקשורת בתוך המשפחה, עם אנשי המקצוע ובקהילה, במטרה להביא לשיפור התקשורת ואיכות החיים של בני המשפחות הללו.

מטרות הקורס

1. להפוך את ההתמודדות להזדמנות לצמיחה של המשפחה, ללמוד לפתור בעיות בחיי היומיום ולנהל אותם.
  2. להיות פעיל, מעורב ואחראי לליווי מתאים של בן המשפחה והמשפחה כולה.
  3. יישום התיווך באירועי חיים במשפחה ובקהילה מתוך הכרה של מרכיבי התווך המרכזיים.

מבנה הקורס

הקורס כולל  15 מפגשים. כל פגישה בת 4 שעות אקדמיות, המועברות ע”י 3 מנחים, מתוכם מנחה אחד שהוא מנחה עמית הורה.

משתתפים

הקורס מיועד ל-20 בני משפחה (הורים, אחים, בני זוג או קרובי משפחה אחרים) של מתמודדים בעלי נכות נפשית.

דרישות הקורס

השתתפות במפגשים, הגשת תרגילים קצרים.

• ביה”ס יעניק מילגות חלקיות למשתתפים בהתאם לצורך

נגישות בקרייה האקדמית אונו