© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו
סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת.
הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין.
במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.
עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת.
משרד גורניצקי GNY קיים מעל ל- 85 שנה, מוביל את העסקאות והתיקים הגדולים והמורכבים ביותר במשק הישראלי, תוך יצירת תקדימים ששינו את פני המשפט והכלכלה בישראל.
המשרד מונה 420 עובדים, מתוכם 250 צוות משפטי. 100 שותפות ושותפים ו- 56 מתמחות ומתמחים.
הניסיון והמסורת המשפטית של הפירמה לצד היכולת הייחודית של הצוות המשפטי להשיג את יעדי הלקוחות, מציבים את גורניצקי GNY שנה אחר שנה בפסגת הדירוגים המקצועיים המקומיים והבינלאומיים.
המשרד ושותפיו זוכים להכרה דרך קבע כמובילים ומומלצים בתחומי המשפט המסחרי השונים על-ידי מדריכי דירוג משפטיים בולטים, כדוגמת Chambers Global, The Legal 500, IFLR 1000, BDi Code, Dun’s100 ואחרים.
משרד גורניצקי הוא מהמשרדים הגדולים בישראל, אך לא שואף להיות “הגדול ביותר” אלא “הטוב ביותר”.
המחלקה לחקירות שוטרים הינה מחלקה ייחודית בפרקליטות המדינה, האמונה על ביצוע חקירות פליליות בעבירות בהן מעורבים אנשי משטרה, בתפקיד ושלא בתפקיד. המחלקה מורכבת משני גופים נפרדים ועוסקת בשלבי החקירה (גוף החקירות) ובהליכי ההעמדה לדין וניהול המשפט (גוף הפרקליטות) של אנשי המשטרה בערכאות המשפט השונות.
הסניגוריה הציבורית היא יחידה במשרד המשפטים המעניקה ייצוג משפטי בהליכים פליליים לחשודים, עצורים ונאשמים הזכאים לייצוג בהתאם לעילות שנקבעו בחוק.
מעבר לעבודתה השוטפת בייצוג לקוחותיה, עוסקת הסניגוריה גם בפעילות מוסדית להגנה על זכויותיהם של נאשמים וחשודים.
הסניגוריה הציבורית פרושה בשישה מחוזות: ירושלים, תל-אביב, מרכז, חיפה, צפון ודרום.
בנוסף למחוזות אלו קיימת הסניגוריה הציבורית הארצית.
AYR – המשרד מונה כ-130 עורכי דין (כמחצית מהם נשים) ונמנה בעקביות עם משרדי עורכי הדין הגדולים, הבולטים והאיכותיים בישראל, על פי כל דירוגי הגודל והאיכות המקומיים והבינלאומיים.
לצד זאת המשרד מקפיד על אווירה משפחתית יחס אישי ורוח צוות. במשרדנו המתמחים הם חלק אינטגרלי מכל תיק עליו הם עובדים – משתתפים בישיבות עם לקוחות, מתלווים לדיונים ולוקחים חלק מהותי בכתיבה ובעשייה משפטית משמעותית.
למתמחים נבנתה תכנית הכשרה עשירה ומעניינת ובמהלך שנת ההתמחות ישנן פעילויות גיבוש התורמות אף הן לאווירה הנעימה.
המוסד לביטוח לאומי הוא תאגיד סטטוטורי הפועל מכוח חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ”ה 1995 – שהתקבל בכנסת בשנת 1953.
התאגיד אמון על הטיפול בתביעות המוגשות לו לצורך קבלת קצבאות סוציאליות שונות. הארגון בעל חזון משמעותי במימוש רווחת הפרט ובשינוי תהליכים מדיניים בתחום הרווחה הסוציאלית.
השר הממונה על הארגון הוא שר העבודה והרווחה.
פרקליטות מחוז מרכז פלילי, מייצגת את המדינה בפני ערכאות שונות בהליכי המשפט הפלילי וכן בוועדות שחרורים ועתירות אסירים. מחוז המרכז הינו עמוס, סואן ובעל הרכב אוכלוסייה מגוון המייצג את הפסיפס הישראלי השלם.
מחוז המרכז מייצג כרבע מאוכלוסיית המדינה. ריכוזי האוכלוסייה במחוז צפופים, ובחלק מן האזורים קיימים אחוזי פשיעה גבוהים במיוחד. השנים האחרונות התאפיינו בגידול במספר תיקי הפשיעה החמורה, במורכבותם ובהיקפם
משרד עורכי דין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות’ הינו משרד מוביל הפועל בתחום המשפט המסחרי בישראל.
המשרד מונה מעל 110 עורכי דין ביניהם רואי חשבון, כלכלנים ויוצאי משרד המשפטים ורשויות הממשלה והמס.
משרד גדול. יחס אישי.
אנו מאמינים ביחס אישי ולכן כל תיק, קטן כגדול, מנוהל על ידי צוות עורכי דין הדוגל במתן שירות, תוך הקפדה על מקצועיות, יצירתיות, חדשנות ודבקות במשימה.
למה לבחור בנו? כשזקוקים ל-
• מומחיות, “חשיבה מחוץ לקופסא” ומקצועיות.
• הבנה מעמיקה של הצרכים המשפטיים ומתן פתרונות מעשיים.
• קשר ישיר ואישי לאורך כל שלבי ההליך המשפטי עד להשלמת הטיפול המשפטי לשביעות רצון הלקוח.
“נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים היא היחידה הממשלתית שאחראית לקידום זכויות ומניעת אפליה של אנשים עם מוגבלות בכל תחומי החיים. זאת במטרה להגשים את מטרות חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ואמנת האו””ם, להביא להשתתפות מלאה של אנשים עם מוגבלות בחברה ובמשק, ולמיצוי מלוא יכולותיהם.
הנציבות פועלת באמצעות כלים משפטיים, שינויי מדיניות והעלאת מודעות בקרב כלל הציבור בכלל וקובעי מדיניות ואנשי מקצוע בפרט.
במחלקה המשפטית של הנציבות עובדים כעשרים עורכי דין וארבעה מתמחים שעוסקים בתחומים הבאים:
ניהול הליכים משפטיים אזרחיים, מנהליים ופליליים בשמם של אנשים עם מוגבלות או בשם הנציבות, כתיבת חוות דעת משפטיות בתיקים משפטיים, קידום חקיקה ומדיניות.”
“רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
הרשות מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במישור האזרחי, מטפלת החטיבה בתכנון וניסוח הצעות חוק, ובמתן סיוע משפטי לפרקליטות המדינה, ליחידות ההנהלה, וליחידות השדה. “
המחלקה הכלכלית מתמחה בטיפול בעבירות “צווארון לבן”. עיקר עיסוקה הוא בתיקי שחיתות שלטונית ובפשיעה כלכלית הפוגעת בגופי המשק המרכזיים ובתשתיות הלאומיות. המחלקה גם עוסקת בפרשות הונאה כלכלית מתוחכמת, עבירות מס ובפרשות ביטחוניות רגישות.
רשות האכיפה והגבייה הוקמה בינואר 2009 כחלק מרפורמה מקיפה שכללה הפרדת מערכת האכיפה והגבייה ממערכת בתי המשפט. הרשות הוקמה כיחידת סמך במשרד המשפטים ומופקדת על אכיפת החלטות שיפוטיות וגביית חובות וקנסות. הרשות מופקדת על שתי מערכות: מערכת ההוצאה לפועל והמרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות.
פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי) מייצגת את המדינה בבתי משפט אזרחיים באזור תל אביב והינה הפרקליטות האזרחית הגדולה ביותר בארץ.
בפרקליטות המחוז שבע מחלקות מקצועיות: פיסקאלית (מסים), מסחרית-אזרחית, מקרקעין, נזיקין, עניינים מינהליים (כולל תחום מעמד אישי), תביעות מערכת הביטחון ואכיפה משולבת ומשפט העבודה.
פרקליטות המחוז פועלת נגד מחוללי פשיעה במתכונת של אכיפה משולבת, בשיתוף פעולה עם פרקליטויות המחוז הפליליות וגורמי אכיפה נוספים. כחלק מפעילות זו, מוציאה הפרקליטות צווי סגירה וביטול רישיונות לעסקים, מגישה תביעות השבה ונזיקין, ופועלת לחילוט תוצרי פעילות עבריינית.
האפוטרופוס הכללי והממונה על ענייני ירושה הוא ארגון גדול ומרכזי במשרד המשפטים.
עבודת האפוטרופוס הכללי מתבצעת באמצעות יחידות מטה ומחוזות הפרושים ברחבי הארץ.
לארגון תחומי פעילות מגוונים, הקשורים למספר תחומי משפט, המרכזיים שבהם:
בנוסף לתחומים אלו האפוטרופוס הכללי אחראי על חילוט רכוש, ריכוז וחלוקה של כספים שהועברו לטובת המדינה, כספים שנפסקו בתובענות ייצוגיות, הארגון גם מרכז מתנות שהתקבלו על ידי אנשי ציבור, משמש כב”כ היועץ המשפטי לממשלה בנושאים שבסמכותו ועוד.
העבודה באפוטרופוס הכללי כוללת עיסוק במספר תחומים משפטיים: סדר דין אזרחי, סדר דין פלילי, הוצאה לפועל, מקרקעין וירושה.
למשרד מומחיות רבה וניסיון רב שנים בתחומי המשפט הנזיקי ואנו נמנים בין משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל ומדורגים ע”י Dun’s 100 על הישגינו בתחומי הנזיקין, הרשלנות הרפואית, הביטוח, התובענות הייצוגיות והמקרקעין.
האווירה במשרד צעירה, משפחתית ונעימה. קיימות הכשרות מקצועיות למתמחים לרבות הרצאות של בעלי ידע מתוך המשרד ומחוצה לו והמשרד דואג לתת למתמחה את כל הכלים להצליח.
פרקליטי המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה מופקדים על ייצוג המדינה בתיקים אזרחיים בבית המשפט העליון, בדרך של הכנת טיעונים וסיכומים בכתב ובעל פה בערעורים, בבקשות רשות ערעור ובקשת שונות הנדונות בבית המשפט העליון.
הנושאים האזרחיים בהם מטפלת המחלקה האזרחית בפרקליטות המדינה מגוונים וכוללים תחומי משפט רבים כגון: מסחרי, חוזים, נזיקין, מקרקעין, תביעות ייצוגיות, תאגידים ופירוקם, קניין רוחני, מעמד אישי, תגמולים ושיקום, איכות הסביבה, רגולציה וכיו””ב. בתיקים רבים קיימים ממשקים עם תחומי משפט נוספים כמו התחום המנהלי, הפלילי והחוקתי.
בנוסף לתפקודה של המחלקה בייצוג בבית המשפט העליון משמשת המחלקה כיחידת מטה לכלל פרקליטויות המחוז ומשרדי הממשלה ומקדמת גיבוש מדיניות בתחום האזרחי.
תחת האגף פועלים 4 מחוזות, בחלקם עובדים ב”פול”, חלקם הצמדה, וחלקם שילוב של השניים. בעניין העבודה, הממונה על הליכי חדלות פירעון הוא צד לכל הליך חדלות פירעון המתקיים בארץ – משכך, כל תיקי חדלות הפירעון הכי גדולים שאנו שומעים עליהם בתקשורת, מטופלים על-ידי האגף (מוזמנים ומוזמנות לחפש בגוגל ). בנוסף, לממונה יש סמכויות שיפוטיות בהליכי חדלות פירעון, ומשכך, חלק מהעבודה היא לכתוב החלטות שיפוטיות מהותיות.
ברוכים הבאים למשרד עורכי הדין החברתי הגדול בארץ.
הסיוע המשפטי מעניק ייעוץ וייצוג משפטי בשלל תחומי המשפט האזרחי ובקשת רחבה של ערכאות משפטיות.
הסיוע פועל על מנת לאפשר לאנשים מעוטי יכולת, כלכלית או חברתית, שאינם יכולים לממן בעצמם את השכר טרחתו של עורך הדין, להתמודד עם המערכת המשפטית בישראל, ולממש את הזכויות המגיעות להם לפי כל דין באמצעות מתן ייצוג וייעוץ משפטי ללקוחות.
בהענקת ייצוג משפטי ללקוחותיו, מגשים הסיוע המשפטי את ייעודו העיקרי כבעל תפקיד חוקתי מהמעלה הראשונה – לשמור על עקרון השוויון בין הצדדים המתדיינים ולהבטיח את קיומו של הליך משפטי הוגן.
הסיוע המשפטי מוענק בין היתר בתחום החובות, חדלות פירעון והוצאה לפועל, מעמד אישי וענייני משפחה, תחומי הזקנה וכשרות משפטית, ביטוח לאומי, ייצוג קטינים, נפגעי עבירה, ניצולי שואה, אשפוז כפוי ועוד.
למערך ייעוץ וחקיקה תפקיד מרכזי בעבודת הממשלה. בין תחומי האחריות של המערך ניתן למנות את התפקידים הבאים:
א. ייעוץ וליווי החקיקה הממשלתית (חקיקה ראשית, תקנות, צווים, הכרזות ועוד).
ב. פרשנות הדין הקיים במטרה להעמיד לממשלה את הכלים המשפטיים המתאימים לקידום מדיניותה ובו זמנית לשמש כשומרי סף ובכך להבטיח כי פעילות הממשלה תתבצע בהתאם לדין.
ג. ליווי וקידום העשייה הממשלתית מבחינה משפטית ליווי החלטות ממשלה, צוותים בין משרדיים, ליווי קבינטים ועוד.
ד. בתחומי הליבה שבאחריות שר המשפטים עורכי הדין במערך משמשים כגורמי מטה מקצועיים האחראים על המלצה לשר המשפטים לקידום מדיניות שר המשפטים אחראי על מספר רב של דברי חקיקה בתחומים שונים ומגוונים; חוק העונשין, חוק החברות, חוק המעצרים, חוק המשכון, חוק העמותות ועוד.
במסגרת המערך פועלות 7 מחלקות אשר בראש כל אחת מהן עומד משנה ליועצת המשפטית לממשלה; אזרחית, כלכלית, מינהלית, בין–לאומית, פלילית, חוקתית, ניהול ותפקידים מיוחדים;
המחלקה לניהול ותפקידים מיוחדים אמונה על כלל ההיבטים הניהוליים של ייעוץ וחקיקה, ובכלל זה על ייעול תהליכי העבודה ותהליכים ניהוליים בייעוץ וחקיקה, וכן אחראית על טיוב שיתוף הפעולה עם הלשכות המשפטיות במשרדי הממשלה, עם פרקליטות המדינה וכיו”ב.
רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי. במישור האזרחי, מטפלת החטיבה בתכנון וניסוח הצעות חוק, ובמתן סיוע משפטי לפרקליטות המדינה, ליחידות ההנהלה, וליחידות השדה. במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע””מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע””מ ומכס.
בית המשפט העליון ניצב בראש מערכת השיפוט בישראל. לבית המשפט העליון שני כובעים: האחד, ערכאת הערעור העליונה במדינה; השני, בית משפט גבוה לצדק (בג”ץ), השומע כערכאה ראשונה ואחרונה עתירות נגד רשויות ציבוריות ונגד פסקי דין של טריבונלים שונים.
בבית המשפט העליון קיימים שני סוגי תפקידי התמחות: מתמחה לשופט של בית המשפט העליון, ומתמחה לרשמת של בית המשפט העליון.
רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.
סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת. הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין. במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.
עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. להלן פירוט והרחבה על ההיסטוריה של המשפט והשיפוט במדינת ישראל.