כוחה המרפא של היצירתיות

הכנס יתקיים ביום שישי, ה- 13/12, בין השעות 8:30-13:30

בקמפוס קרית אונו, צומת סביון

פרוט מידע על הסדנאות

כשמסביב סערות ואתגרים, המחזוריות של הטבע עדיין משמשת כמשהו קבוע ויציב בחיינו, מהדהדת את מחזור חיינו אנו. מאז ומתמיד, בני אדם השתמשו בחומרים מהטבע ליצירה, מחזוריות הטבע היוותה מושא ליצירה, לחקירה, עוגן טקסי, סימן לזמן המשתנה ולעיתים דוקא לרגע המיוחד בו. הננו בני חלוף ועדיין משאירים את חותמנו בעולם.

בסדנה נתבונן במצגת קצרה של אמני אדמה שעוררו שאלות על המרחב והזמן בו מתקיימת האמנות. נחקור יחד את האיכויות של העבודה עם חומרי טבע, המסמנות את הזמני, בר החלוף, המתכלה והמתחדש. נקבל השראה משירת הייקו על הטבע ומחזוריות החיים.

מנחה – גילי נבות, מטפלת באמנות ומדריכה בכירה ביה"ת, בעלת קליניקה פרטית. מרצה בכירה בתכנית לטיפול באמנות בקריה האקדמית אונו. בעלת ניסיון של 30 שנות עבודה עם ילדים ומבוגרים.

בסדנא זו נכיר חומרי אמנות חדשים וכן חומרים שניתן להכינם באופן עצמאי בסטודיו הטיפולי. כל זאת על מנת להשתמש בהם  להתערבויות טיפוליות אמנותיות.

מנחה – שבי מדזיני, מטפלת באמנות, פסיכותרפיסטית, מרצה, מדריכה בכירה.

"בין האפל לנסתר בעולמנו המר  אומרים שיש עוד תקווה  קוראים לזה אהבה  ומחכים לבואה" (ארקדי דוכין).

אהבה היא רגש אוניברסלי המהווה מנוע בעירה ליצירות אמנות רבות בתחומים שונים. בסדנה נתבונן בקשר בין אהבה לבין יצירה ותקווה,  ונעמוד על כוחן המרפא תוך התנסות מעשית בחומרים מגוונים.

מנחה – מיכל ולר, מטפלת באמנות חזותית, פסיכותרפיסטית, מרצה. דוקטורנטית במחלקה לפרשנות ופסיכואנליזה באוניברסיטת בר-אילן.  מטפלת באוכלוסיות מגוונות בטיפולים פרטניים.

 

חיבור לדמיון, לעולם הפנימי, לדימויים משמעותיים בנפש, זה תהליך מרפא. כמטפלים באמנות, אנו מכירים את חשיבות המגע הפיזי עם חומרי יצירה כחלק מהתהליך הזה. העידן הטכנולוגי העכשווי מספק לנו אמצעים נוספים, שמאפשרים לתת צורה ויזואלית ממשית לתכנים העמומים. עצם המגע עם אותם תכנים, בין אם בחומרי אמנות קונבנציונליים ובין אם בכלים דיגיטליים, מהווה אף הוא גורם משמעותי בריפוי הנפש. הנפש היא האמן היוצר, בין אם בעזרת מכחול, חימר, פנדה או עכבר מחשב.

בסדנא נתנסה בעבודה אישית עם כלים טכנולוגיים דיגיטליים כאמצעים לביטוי עולמנו הפנימי.המשתתפים מוזמנים להכין מראש מאגר של תמונות משמעותיות מחייהם, לעבודה בסדנא.

מנחה – פזית דושי, מטפלת באמנות, מרצה ומדריכה, פסיכותרפיסטית בגישה פסיכואנליטית וקנדידטית במכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית. מתמחה בעבודה עם ילדים ונוער, הדרכת הורים ומשלבת בסטודיו מגוון כלים, מסורתיים וטכנולוגיים.

השנה האחרונה הובילה אותנו לחוות מעברים קיצוניים בין כאב, לייאוש ולתקווה ואלה הפכו לדיירי קבע בגופינו, ובתינו. בסדנה, נשתמש ביצירה אומנותית כגשר בחוויות עצמתיות אלה, באמצעות מעברים בין תחומי הבעה ויצירה כדרמה, תנועה, מוזיקה ואמנות חזותית. הסדנה פותחת עבור המשתתפות את האפשרות לחקור את נבכי הכאב האישי, להעניק לו צורה ומקום, ולמצוא את התקווה שצומחת מתוך חוויות החיים.

באמצעות שלוש תחנות, המשתתפות יוזמנו לעבור דרך רגשות עזים ומורכבים, לעבד אותם ולגלות את תהליך השחרור וההשלמה שהם מאפשרים. בסיום, ניצור מרחב קבוצתי תומך להתבוננות, דיון ושיתוף.

מנחה – ד"ר מיכל לב, פסיכותרפיסטית משפחתית וזוגית אינטגרטיבית, מטפלת ומדריכה באמצעות אמנות (מס' 1143). מרצה לתואר שני, חברת סגל באקדמיה הישראלית ויוצרת תוכניות הכשרה מקצועיות בעולם, ממייסדי ARTIS – תכנית אקדמית המשלבת בין יצירה למדעים, במכון ויצמן למדע, חוקרת פעילה בארץ ובעולם.

בהתמודדות עם טראומה ובייחוד לאחר אירועי ה7/10 אנו מתמודדים עם נזקי השבר והטלטלה של הטראומה אך יותר מכך עם הקושי למצוא ביטוי ותוקף לארועים הקשים.

בסדנה, אני מזמינה אתכם דרך שלושת השלבים בעבודה הפסיכודרמטית לבנות יחד מרחב נרטיבי מחזיק ומאחה המשותף לנפגע ולעדים. בעזרת הכלים הפסיכודרמטיים ניצור מרחב יצירתי מרפא שנע בין הרצון לדבר על הטראומה ולתת לה תוקף לבין הרצון להדחיקה. יחד, דרך הפסיכודרמה נאחה את פצעי הכאב והטראומה.

מנחה – ד"ר מלי ניר,  פסיכודרמטיסתית, מדריכה מטפלים ומרצה בתכניות תואר שני לפסיכודרמה בקרית אונו. מומחית לטיפול בהתמודדות עם טראומה בכלל וטראומה של טרור ולחימה בפרט, חרדה ומצבי משבר.

הקבוצה היא מרכיב מרכזי בתהליך הפסיכודרמה. היחסים הבינאישיים המתקיימים בקבוצה באים לידי ביטוי בסוציומטריה (מפת יחסים). שימוש בסוציומטריה ככלי ומתן פרשנות  למופעים הבאים לידי ביטוי, תורמים לפיתוח מודעות ולהתפתחות הזהות האישית. בסדנא נתנסה בחוויה הקבוצתית תוך כדי שימוש בסוציומטריה כמרכז התהליך הקבוצתי.

מנחים –

הרנן פאבלוקס, פסיכודרמטיסט חבר במכון ישראלי לאנליזה קבוצתית, מתי"א דרום השרון, קליניקה פרטית ברעננה. מרצה בתוכנית תואר שני לטיפול בפסיכודרמה במכללה האקדמית אונו.

ד״ר בת שבע רקנטי, פסיכודרמטיסטית ומנחת קבוצות מוסמכת, מדריכה. מרצה בתוכנית תואר שני לטיפול בפסיכודרמה במכללה האקדמית אונו. מומחית להתמודדות בטראומה ובמצבי אבל ואובדן.

מאז ה7/10 תחושת הקיום של רבים מאיתנו התערערה. גבולות המדינה נפרצו ובתהליך מקביל, מבנים נפשיים נסדקו והמרחב הזוגי-אינטימי עבר טלטלה.בסדנת הפסיכודרמה נוכל להביא דוגמאות לפערים שנוצרו במרחב הזוגי ונחפש דרכים ליצירת בסיס עדין  ויציב לקראת אינטימיות מחוברת, מבריאה ויצירתית. 

מנחה – ענת בירן פרוסט, פסיכודרמטיסטית ומטפלת מינית מוסמכת. מלווה א/נשים במעגל החיים בתהליכים הקשורים באינטימיות וזוגיות. מטפלת בקליניקה פרטית, במרפאת ״אישי״ ובמרפאה לשיקום מיני במרכז הרפואי ״רעות״, ת״א. 

בסדנה ננכיח מרחבי "ריק" קיימים ונשתמש באיכותם הלימינאלית לברוא יש מאין.

נתייחס לריק כמרחב פוטנציאלי לבריאה בהקשרה היצירתי רגשי.

נשהה במרחבים של ריק מודע שישמשו מכלים לחומרים לא מודעים, נבחן את היש הממשי כשער

לעומקי הלא מודע ואת הסימבול כשער טרנספורמטיבי ומרחב יצירה.

מנחות –

מיני שושן, שפת אמי הוא הריקוד, והיא מצאה ביטוי בלימודי הטיפול בתנועה והמחול. מאוחר יותר פיתחתי את שפת האהבה למילה באמצעות לימודי פילוסופיה וספרות. כיום אני מטפלת בקליניקה פרטית, מדריכה מוסמכת ומרצה בתוכנית לטיפול בתנועה ומחול בקריה האקדמית אונו,.

ד"ר יפעת שלם-צפרי, הקימה ביחד עם עמיתותיה את היחידה לנפגעות תקיפה מינית בכפר שאול. מומחית בשיטה האפימוטורית של יונה שחר-לוי. מרצה בתוכנית לטיפול בתנועה ומחול בקריה האקדמית אונו, מדריכה, חוקרת ומקיימת קליניקה פרטית. 

אנו מבקשות להזמין אתכן ואותנו,

למפגש במרחב שנפתח לפנים הרבות,

שתנועה יכולה לבקש לעצמה ולהציע לנו,

באיך שאנחנו ובאיך שאנחנו לא..

לחלל חידתי זה, ישנו מקום ליצור את עצמו מעצם היותנו בו…

מנחותתרצה שפנאוף ומני ומירי קוטיק, מרצות ומטפלות בתנועה.

סדנה זו מבוססת על מחקר איכותני שמיפה תהליכים והתערבויות טיפוליות בטיפול בתנועה בילדים המתמודדים עם חרדה (Bresler Nardi et al., 2022) תוצאות המחקר הולידו מודל טיפולי שמסייע בתהליכי אבחון והערכה כמו גם בבניית תוכנית טיפולית מותאמת לצרכי המטופל.

בהתבסס על ממצאי המחקר נכיר את  פונקציית ה"שיקוף התנועתי" כבסיס לאבחון והערכה דפוסים אישיים ובין אישיים, נלמד לאפיין ולהבחין בין סוגי שיקופים תנועתיים שונים העומדים לרשותנו כמטפלות. וכיצד אילו יכולים להוות תשתית לבניית השפה התנועתית כשפה טיפולית בחדר וכתשתית להעמקת ההתערבויות התנועתיות בהתאם לצרכי המטופלים.  

מנחה – אילה ברסלר נרדי, מטפלת בתנועה ומדריכה במרפאה לילדים ונוער ביה״ח גהה.  מרצה לתואר שני בטיפול בתנועה ומחול בקריה האקדמית אונו וסטודנטית לתואר שלישי במסלול לפסיכואנליזה ופרשנות בר אילן


הצהרת נגישות  |  מדיניות פרטיות

© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו

תפריט נגישות

רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.

רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.

החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.

במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.

סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת. הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין. במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.

עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. להלן פירוט והרחבה על ההיסטוריה של המשפט והשיפוט במדינת ישראל.