תיאטרון פלייבק לביטוי, לשחרור, להרחבת פרספקטיבה ומשמעות תוך בניית חוויית שיתוף וביחדנס
סדנה בהנחיית אפרת עשירי
סדנה זו תציג פרוטוקול המנגיש את ארגז הכלים של תיאטרון ה"פלייבק" לעבודה קבוצתית לטובת חיזוק החוסן האישי והקהילתי. יוצגו פעילויות משחררות, מניעוֹת אנרגיה חיובית ומעניקות נראות ברוח של תמיכה. התרגילים והצורות הבימתיות שיוצגו תומכים במעבר מ"סגור" ל"פתוח" ובחיבור לאחרים ולכוחות החיים באופן מקבל רך ומיטיב. לאחר חימום באמצעות תרגילים שיש בהם שחרור והעצמה, נתנסה ביצירה בימתית המציעה להחזיר את סיפור החיים באהדה ובשילובו של נרטיב עדין, מחזק לב ונפש. הפרוטוקול מתאים ליישום עם ילדים מגיל הגן ועד לגיל הזהב, בקבוצות קטנות וגדולות.
אפרת עשירי
מדור המייסדים של תיאטרון הפלייבק הישראלי, בעלת תואר שני באומנות התיאטרון, מורה לתיאטרון. מטפלת אישית ומשפחתית ועוסקת בתיאטרון קהילתי ותיאטרון הפלייבק ככלי להעצמה קהילתית, כלי לדיאלוג בין קהילות וכאמצעי לצמיחה אישית. מובילה את "אנסמבל שילובים בגליל" ובית הספר לתיאטרון שלצידו מזה כחמש עשרה שנים. מנחה השתלמויות למורים ומטפלים במרכזי פסג"ה ומתי"א. מזה כעשור מנחה קבוצות מופיעות וקבוצות תהליכיות בתחום תיאטרון ה"פלייבק" במגזר החרדי. מנחה קבוצות תיאטרון במשך כשלושים שנים, העוסקות בדיאלוג היהודי-ערבי אשר בחברה הישראלית ברוח של שלום, מתוכן כעשרים שנים עם דגש לדיאלוג דרך תיאטרון "פלייבק".
אפרת עשירי playbackgalil@walla.com
התערבות הורה-ילד לחיזוק התקשרות ותחושת ביטחון
עם ילדים בגיל הרך בזמני משבר
סדנה בהנחיית אירית בליטי
סדנה זו תציג פרוטוקול להתערבות באמצעים יצירתיים ומשחקיים עם קבוצת הורים וילדים בגיל הרך (6-2). המשתתפים יתנסו בסימולציות של הורה-ילד, התנסויות מבוססות יצירה ומשחק שמטרתן היא היכרות עם דרכים להפגת מתח, לחיזוק הקשר, להנאה משותפת, ולהנכחת המשחקיות והיצירתיות כמשאב של כוחות וחוסן. פרוטוקול זה מבוסס על שילוב של גישות שונות להתערבות במצבי משבר עם ילדים בגיל הרך ועם הוריהם. הוא מאפשר גמישות והתאמה לגיל ולמצב המשתתפים.
הפרוטוקול מתאים להורים ולילדים בגיל הרך (6-2), בעבודה פרטנית, קבוצתית וקהילתית. הוא משלב התנסויות פשוטות בתנועה, במשחק וביצירה, למפגשים של פנים אל פנים (ולא בזום).
אירית בליטי M.A
מטפלת באמצעות אומנות, מדריכה בכירה ומרצה באוניברסיטת חיפה ובסמינר הקיבוצים. מנחה סדנאות בנושא עבודה עם הורים בטיפול, וטיפול דיאדי. מרצה ומנחת סדנאות בכנסים בארץ ובעולם, פרסמה כמה מאמרים בארץ ובעולם. מדריכת צוותים טיפוליים בבתי ספר לחינוך מיוחד, מטפלת בקליניקה פרטית.
מנדלה סרוגה – רקמת תחרה
סדנה בהנחיית גאולה גל וד"ר דינה כהן-אור
בסדנה נתנסה בפרוטוקול שמציע מבנה פשוט למשחק-יצירה המתרחש בשדה מופשט וניטרלי שמעניק תחושת מסוגלות, שייכות והרגעה. ההשתקעות במשחק-היצירה יוצר מרחב בו אפשר להיות, לנוח ולהתאוורר מהמציאות המשברית, להפיג מתח ולהטעין את הנפש בחיוניות בתוך מרחב בטוח ומאורגן. מנדלה סרוגה – רקמת תחרה מכוונת להרחבת החוסן, הגמישות, הקשב הפנימי והבין־אישי ולהזנה בתחושת קבלה וחיבור ליופי ולדמיון.
הפרוטוקול מתאים ליישום עם אנשים בני חמש ומעלה, בעבודה פרטנית וקבוצתית.
גאולה גל
עו"ס קלינית, תרפיסטית מומחית, מרצה ומדריכה בגישת פסיכותרפית הצבע. גאולה נמנית על מפתחות הגישה והיא תלמידתו של ד"ר ג'ורג' שטרן, מייסד הגישה.
ד"ר דינה כהן-אור
ביבליותרפיסטית ומומחית בפסיכותרפית הצבע, קלינאית ומדריכה, מרצה במרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט ובקרייה האקדמית אונו. דינה נמנית על מפתחות הגישה והיא תלמידה של גאולה גל, רחל שמיר ו-ויטקה קובנר ז"ל, תלמידתו של ד"ר ג'ורג' שטרן.
מיינדפולנס וחמלה עצמית בשילוב אומנויות להרגעה
וכעזרה לחיבור לרגע הנוכחי
סדנה בהנחיית גרייס שושנר
סדנה זו תציג פרוטוקול אשר מציע דרכים פשוטות ומעשיות להתחבר לתחושת ביטחון, להרגעת לחץ ולפיתוח חמלה עצמית באמצעות תרגילי נשימה ומינדפולנס. הוא יתמקד ברעיון של חמלה עצמית שקשור ותורם לרווחה רגשית ותומך בתהליכי התפתחות ושינוי.
גרייס שושנר
שחקנית, דרמתרפיסטית ומורה מוסמכת למיינדפולנס וkחמלה עצמית מודעת MSCומורה מוסמכת למיינדפולנס וחמלה ,MMTCP מעל 15 שנות ניסיון של הרצאות, יצירת תוכניות לימודים וקורסים והשתתפות בהצגות ובמיצגים. חלוצת תחום הדרמה תרפיה במדינות דרום אמריקה. יוזמת ומפתחת תוכניות הכשרה. מפתחת שיטת גרייס שושנר – שילוב של דרמתרפיה, מיינדפולנס וחמלה.
הפגת מתח, גילוי משאבים וחיבור לתקווה
באמצעות שבעת האלמנטים והיומן הוויזואלי
סדנה בהנחיית דניאלה שחם שריג, מתבסס על פרוטוקול מאת רקפת הדר
הסדנה תציג דרך בה ניתן להיעזר בתהליך יצירה של דף ביומן ויזואלי, על ידי שילוב סגנונות וטכניקות מגוונות כדי לעזור לאנשים להפיג מתח, להתחבר לכוחות ולהרחיב פרספקטיבה.
הסדנה תדגים כיצד השימוש בעקרונות שבעת האלמנטים, מגישת "דפי הנפש" שפיתחה רקפת הדר, יכול לרתום גם אנשים שמרגישים שאינם יודעים ליצור לתוך תהליך היצירה, ומכאן לחברם למשאבים להתמודדות ולתקווה.
דניאלה שחם שריג
בעלת תואר שני בהנחיית קבוצות בשילוב אומנויות ומלוות דרך בשיטת ״דפי הנפש״.
היומן הוויזואלי משמש אותה ככלי עיקרי בסדנאות עם קבוצות הגיל השלישי, שעוסקות בעיבוד אתגרים שהחיים מזמנים.
מדמיון ליצירה ובניית חוסן ורוגע
סדנה בהנחיית חנה שרברין
האובדן והשכול שוכנים בקרבנו מאז ומתמיד. החוויה האישית מתעצמת בזמן מלחמה, ומעוררת רגשות ותחושות ממאורעות קודמים, העלולים ליצור הרגשה של חוסר אונים ומתח מתמשך. בסדנה זו ניצור בעזרת דמיון מודרך, קולאז' וכתיבה, מקום אישי שאליו נוכל תמיד להגיע ולהירגע. המודל מתבסס על עקרונות מדעי המוח, כי אנו חווים מציאות הנוצרת מדמיון – כמציאות פיזית. באמצעות תרגול נשימה ומיינדפולנס – נרגיע ונתקרקע. מקום מרכזי ניתן לבחירה אישית ביצירה שמחברת לכוחות ומפעילה עשייה במקום קיפאון וחוסר אונים.
נעבוד עם קרעי נייר, צבעי עיפרון, פנדה וגיר, צילום וכתיבה.
חנה שרברין
מדריכה בכירה, מטפלת באומנות, התמחתה בטיפול בטראומה ודיסוציאציה במבוגרים ובוגרים, טיפול פרטני וקבוצתי. מעבירה סדנאות בארץ ובעולם, מרצה ומנחה בכנסים בין־לאומיים, כתבה פרקים בחמישה ספרים ומאמרים רבים. השתתפה בפיתוח "הסטודיו הבטוח" בארץ ולימדה מטפלים באוקראינה להשתמש במודל. העבירה קורס למטפלים באוקראינה בטיפול בטראומה בזמן מלחמה וממשיכה להדריך. למרות 82 שנותיה ממשיכה ללמוד, לשיר, לשחק וליצור בחומר, ולחלום.
תיפוף משותף לחיבור לכוחות, לשמחה ולתחושת שייכות ותקווה
סדנה בהנחיית עמרי לפידות
בסדנה נלמד כיצד ניתן להשתמש בתיפוף בקצב כדי להתמיר תחושות של סטרס וחרדה לשמחה ולהקלה, למתן מקום לביטוי אישי וקבוצתי. נחווה את תחושת השייכות המגבשת והמחזקת שהמעגל המתופף יוצר ונתחבר לכוחות ולתקווה.
הסדנה תקנה ידע בסיסי שיאפשר להשתמש בו בעבודה עם קבוצות וקהילות בשטח.
עמרי לפידות
מטפל מתופף ומנחה סדנאות תיפוף וקצב משנת 2001, עובד בעיקר עם אוכלוסיות מיוחדות, מתמחה בתיפוף עם מתמודדי פרקינסון – כהפרעת תנועה וקצב. בעל תואר ראשון במדעי הרפואה [BA.sc], מהפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית ירושלים ותואר שני בנוירופיזיולוגיה, מדעי המוח [M.sc], מאוניברסיטת תל אביב. מטפל ברפואה סינית, שיאצו וצ'י קונג. מלמד קורס "תיפוף ככלי טיפולי למטפלים" בקמפוס ברושים משנת 2011.
انت وأنا وسلة مشاعر
סדנה בהנחיית מונא ג'אבר
הסדנה תציג דרך יצירתית המשתמשת בסיפור הילדים הידוע "ציפור הנפש" ובתהליכי יצירה פשוטים כדי לעזור לבטא רגשות, להתחבר לכוחות ולתקווה.
הפרוטוקול מתאים לעבודה עם ילדים ומבוגרים.
מונא ג'אבר
מטפלת בדרמה, מדריכה בכירה, מרצה, סטודנטית לתואר שלישי באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
עובדת של משרד החינוך כמטפלת בדרמה, לשעבר גננת ומדריכת גננות.
חיבור לכוחות ולתחושת מסוגלות באמצעות יצירה, תנועה וכתיבה
סדנה בהנחיית שירה שטרנפלד
סדנה זו תציג פרוטוקול אשר יעזור לנו להתחבר לכוחות באמצעות תנועה, משחק, כתיבה ויצירה בעבודה אישית וקבוצתית.
הפרוטוקול מתאים ליישום עם אנשים מגיל שמונה בעבודה קבוצתית.
שירה שטרנפלד M.A
תרפיסטית באמצעות אומנויות, תנועה ומחול. מטפלת ומדריכה ליחידים ולקבוצות. מלמדת ומכשירה סטודנטיות למקצוע באקדמיה. מנחה סדנאות וכנסים בארץ ובעולם. עוסקת בתחום השיקום בבריאות הנפש, מנהלת את תחום ההסברה במחלקה לא.נשים עם מוגבלות ומנהלת תוכנית "עמיתים לנוער", החברה למתנ"סים. ממייסדות "נעים לתקווה".
פרוטוקול התערבות דו-שלבי בדרמה תרפיה
ליצירת חיבור למשאבים ולתמונת עתיד מיטיבה
סדנה בהנחיית תמר בורר
ברגעי דחק ופחד, אנחנו מתקשים להיות בחיבור לכוחות פנימיים, ולעיתים מאבדים אמון ביכולת ההתמודדות שלנו. הריחוק הדרמטי וההשלכה על דמויות חיצוניות יכולים לסייע לנו להתחבר לכוחות פנימיים ולהזכיר דרכי התמודדות שננטשו לאור מצב החירום. בסדנה נשחק דמויות מתוך סיפורים ונתרגל את המשחקיות, היצירתיות והפעולה הקבוצתית, פעילויות שמייצרות חיבור נוסף לכוחות פנימיים וחיצוניים, ומזכירות לנו משאבים שאולי נשכחו. כמו כן, הסיפורים מאפשרים התבוננות חיצונית על מציאות רחוקה, נותנים פרספקטיבה על התמודדות של דמות בידיונית עם מצב מצוקה או קושי, ועל היכולת של הדמות להתגבר על הקושי ולסיים את הסיפור במצב איתן.
אם הדמות יכולה, אולי גם אני יכול?
בסדנה נתנסה בחלק הראשון של הפרוטוקול ונציג את החלק השני.
תמר בורר M.A
דרמה תרפיסטית ומדריכת הורים, מטפלת בקליניקה פרטית, מדריכה סטודנטים לדרמה תרפיה, מנחה קבוצות מעורבות בדרמה, שחקנית ומנחה בתיאטרון הפלייבק.
סדנה בהנחיית תמר חזות
סדנה זו תציג שיטה יעילה להפחתת לחץ ולוויסות באמצעות שרבוט. הטכניקה פשוטה לשימוש ומתאימה ליישום עם כל אדם ובגילים שונים, במפגש פרטני או קבוצתי, כאשר היחיד פועל על רקע הקבוצה. התהליך כולל כמה שלבים שיש להשתמש בהם בהתאמה לגיל המשתתפים ולמצבם.
תמר חזות
מטפלת באמצעות אומנות ומדריכה. שייכת לדור החלוצים של תחום זה בארץ. ייסדה יחד עם פרץ הסה ז"ל את תוכנית ההכשרה הראשונה בארץ למטפלים באומנות באוניברסיטת חיפה ב-1981 ועמדה בראשה 2008-1985. לימדה שנים רבות במכללת אורנים. פעילה בתחום קידום המקצוע באיגוד ובוועדות ממלכתיות. מטפלת בילדים, מתבגרים ומבוגרים ומתמקדת בתחום ההתמודדות עם טראומה, מחלה ושכול. מדריכה, מלמדת ומכשירה מטפלים בארץ ובעולם ומסייעת במדינות המתמודדות עם טראומות. מפרסמת מאמרים, מרצה ומנחה בכנסים בארץ ובעולם.
מאז ה-7 באוקטובר 2023 פעילה בסיוע והדרכה בפרויקטים שונים.
© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו
רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.
סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת. הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין. במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.
עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. להלן פירוט והרחבה על ההיסטוריה של המשפט והשיפוט במדינת ישראל.