videotherapy

וידאותרפיה

ממרחב טראומתי למרחב מרפא

הזמנה לרישום מוקדם לכנס ה- 9

מועד הכנס: 02 ליולי 2024

מיקום הכנס: קמפוס הקריה האקדמית אונו

לרישום לכנס וידאו תרפיה – לחצו כאן

2024   לו"ז הכנס לוידאותרפיה ה-9:

שעהתוכןכותרת תוכן
15:00-16:00התכנסותעמדת רישום ושיבוץ לסדנאות, כיבוד ומוסיקה.
16:00-16:30דברי פתיחהמרצים ומטפלים בכירים – מושב פתיחה
16:30-18:00סדנה

הפחתת חרדה וחיזוק החוסן באמצעות יצירה בסמארטפון

כלים ייחודיים לעובדים עם ילדים ונוער

בהנחיית מנחים של התוכנית לקולנוע מסייע

16:30-18:00סדנה

הגב' רות נצר –

תפקידם של חלומות על אשמה מוסרית בשלושה סרטים.

16:30-18:00סדנהמר אבי הלר – ריפריימינג ועבודה נרטיבית קולנועית עם הסיפור האחר בטיפול בטראומה.
16:30-18:00סדנההגב' איריס רובין – הינשוף המרפא. סדנת וידאו תרפיה עם חיות הכוח לבניית חוסן.
18:15-19:45הרצאות (20 דקות להרצאה)

ד"ר ג'וש כהן – "WE ARE THE TREE OF LIFE© and Your Digital Storytelling Project2 ©: Stories of Post-Traumatic Growth" ההרצאה בשפה האנגלית.

הגב' יסמין מטר כתורה – השפעת הטיפול הרגשי באמצעות תקשורת על תלמידים בבית ספר יסודי בעתות מלחמה.

הגב' רקפת לפיד – קבוצת ווידאותרפיה לנשים יהודיות וערביות ביפו – סיכוי לעבודה משותפת במציאות מטלטלת. האם אפשרית?

18:15-19:45פרזנטציות של סטודנטיות לוידאותרפיה מהחוג למדעי ההתנהגות, הקריה האקדמית אונו ומרכז שרון ישראל.

מושב ראשון:

ניצני מחקר – סטודנטיות שנה ג+ב לוידאותרפיה

מושב שני:

סיפורי מקרה. הצגת תוצרים ותהליכים בעלי משמעות בעת המלחמה מתוך הפרקטיקום. סטודנטית שנה ג' לוידאותרפיה .

18:15-19:45סדנהישראל רוזנבאום – להבין ולטפל בפוסט טראומה דרך סינמתרפיה – הורים שכולים מ- 7.10 ביער הסודי בקפריסין
18:15-19:45הקרנה סרט קולנוע והרצאהמר יונתן ניר – הקבוצה של אלכס. מפגש בנושא דוקותרפיה וצמיחה פוסט טראומטית.
20:00-20:30מליאת סיכום + טקס חלוקת תעודות לבוגרי התוכנית.מרצים ומטפלים בכירים בהשתתפות הבוגרים הטריים של תוכנית ההתמחות בוידאותרפיה.
20:30סיום 

תקצירי ההרצאות והסדנאות:

סדנה

תפקידם של חלומות בביטוי של אשמה מוסרית ובפתרונה, בשלושה סרטים העוסקים בטראומת מלחמה – הגב' רות נצר

הסדנה תעסוק בהבחנה בין פוסט-טראומה של קורבן מלחמה לבין פוסט-טראומה של התוקפן במלחמה, שהיא למעשה אשמה מוסרית על התנהלות החייל שמנוגדת לקוד המוסרי ולאנושיותו. נתייחס לקטעים מתוך הסרטים: 'וואלס עם באשיר' (פולמן), 'חלומות' (קוראסאווה), 'לחתוך את הכאב' (ניר וגלמן). נראה איך החלומות בסרטים אלה שעוסקים בטראומה מוסרית משמשים לביטוי המצב הטראומטי אבל גם משרתים את תהליך הריפוי. בסדנה נראה קטעים מהסרטים ונשוחח עליהם, מנקודת מבט של פסיכולוגית המעמקים של יונג על תפקידם של חלומות.

הגב' רות נצר

בפסיכולוגית קלינית, אנליטיקאית יונגיאנית ומדריכה בכירה, מנחה אינטנסיב בתוכנית הלימודים לוידאותרפיה במרכז שרון ישראל והקריה האקדמית אונו, מלמדת בבתי הספר לפסיכותרפיה יונגיאנית בסמינר הקבוצים, מכללת אורנים ובר אילן וכן בהכשרות היונגיאניות השונות בארץ. כמו כן אמנית (ציור וצילום), משוררת, חוקרת ספרות וקולנוע. פרסמה עשרה ספרי שירה, ספר אוטוביוגרפי, וכתבה ששה ספרי עיון, שלושה מהם על טיפול וקולנוע בהוצאת רסלינג.

סדנה

ריפריימינג ועבודה נרטיבית קולנועית עם הסיפור האחר בטיפול בטראומה – מר אבי הלר

הגישה הנרטיבית מדברת על כך שהזהות שלנו נבנית דרך הסיפורים ושאנחנו מספרים לעצמנו על עצמנו כל הזמן. הזהות שלנו דינמית, מתפתחת והחיים שלנו הם רב-סיפוריים. לעיתים רבות, יש לאדם הרגל לספר סיפור דומיננטי שעלול לצמצם, לפגוע ולא לתת מקום לסיפורים האחרים שבכוחם להרחיב את החוויה האנושית. במקרים רבים של דחק וטראומה, הסיפור הדומיננטי הוא סיפור של אשמה ובושה .מציאת סיפורים אלטרנטיביים במקרים אלו יכולה להיות מצילת חיים.

כמו עדשת המצלמה בה התמונה הנראית דרכה משתנה יחד עם שינוי העדשה או הפריים, כך גם שימוש בריפריימינג reframing) ( על הסיפור משנה את התמונה הפנימית של האדם. כל שינוי פריים ישנה את הסיפור, החוויה ואת הרגש.

כיצד ניתן למצוא סיפורים אחרים ?

איך נביא אותם לאור ונייצר מציאות אחרת בעזרת כלים של וידאו ודוקו תרפיה?

הסדנה תכלול הצגה של מקרים ודוגמאות מצולמות מהשטח כולל סיפורים של ניצולה שמחבלים היו בביתה ב,7.10 חיילים שעברו אירועי לחימה קשים ועוד. בסדנה נתנסה בתרגול מעשי של צילומי של המשתתפים בריפרימינג.

אבי הלר –

בוגר תוכנית הלימודים לוידאותרפיה במרכז שרון ישראל, מרצה בתוכנית הלימודים לוידאותרפיה במרכז שרון ישראל והקריה האקדמית אונו, ניסיון רב כמנחה סדנאות דוקותרפיה, ניסיון רב עם מגוון אוכלוסיות.

סדנה

הינשוף המרפא. סדנת וידאו תרפיה עם חיות הכוח לבניית חוסן – הגב' איריס רובין

בתרגול שמאני נפוצה העבודה עם "חיות עוצמה" או "חיות כוח" שלנו.  בזכות הקרבה הביולוגית שלנו לעולם החי, אנו מסוגלים להבין מסרים סמליים הנטמעים בייצוגים של בעלי החיים. המונח "חיות כוח" מתאר את הכוח להפעיל את העוצמה הפנימית בתוכנו, או לאחד אותה מחדש. דרך הייצוג של החיה, אנו מסוגלים לזהות חלקים בתוכנו המחייבים הבנה והערכה. דרך ההכרה זו הביטוי הפנימי המיוצג על ידי החיה מתאזן ומתחזק. בכך עבודה  עם חיות הכוח מזכירה לנו את העוצמה הפנימית שתמיד הייתה נוכחת בתוכנו.

על הסדנה.

הסדנה משלבת בין וידאו-תרפיה לבין עבודה עם חיות הכוח.

במהלך הסדנה ודרך הדרכה נפגוש את חיית הכוח שלנו, ונחקור לעומק על הרגלי התנהלות החיה בטבע. השעות בהן היא פעילה, תנועתה הייחודית, מזונה, הרגלי הצייד שלה, מבנה המשפחה שלה, האופן בו היא מגדלת את צאצאיה, קצב תנועתה, חושיה המפותחים, הקשר שלה לאלמנטים אחרים בטבע (מים, צמחייה, אדמה, אוויר) ועוד.

לאחר התחקיר ניצור סרט על החיה שלנו ועל הדיאלוג שלנו איתה.

יצירת סרט על חיית הכוח מחזקת את הקשר הרגשי עם המקור שלנו לכוח הפנימי. התהליך מאפשר חיבור וליווי ותומך ורוחני  שמחזק את תחושת החוסן והיצירתיות בתהליך השיקום והתפתחותם האישית.

מטרת הסדנה לתת כלי של חוסן עצמי עם נפגעי טראומה, או אנשים הנמצאים במשבר, פרשת דרכים ועוד.. כשהמשתתפים עצמם מצלמים סרט על חיית הכוח שלהם, זה מאפשר להם תהליך מעמיק, ואישי. ומסייע לקבל חוסן בריפוי בכמה אופניים.

שיפור המודעות לעצמם: תהליך הצילום מציע למשתתפים את ההזדמנות להתבונן בעצמם, בחוויותיהם ובקשרים הרגשיים עם חיית הכוח שלהם. זה מאפשר להם להתבונן בתוך עצמם, להבין את עצמם טוב יותר ולהרגיש יותר מודעים וחזקים.

שיפור יכולות הביטוי והתקשורת: על ידי הצילום והדמות של חיית הכוח שלהם, המשתתפים מתארגנים ומבטאים את הרגשותיהם והחוויות שלהם. זה יכול לסייע להם לחזק את יכולות הביטוי והתקשורת שלהם ולהעמיק ביכולתם להתמודד עם רגשות וחוויות קשות.

שיפור הרגשת השייכות והחיבור: התהליך של יצירת סרט על חיית הכוח שלהם מעורר במשתתפים תחושות של שייכות וחיבור לחיית הכוח שלהם והם זוכים במלווה שותף לדרך ריפוי שלהם, שמעניק להם תחושה שהם לא לבד.

שיפור האומץ והביטחון העצמי: עיי למידה את החיה שלהם את החוזקות שלה, ודרכי התמודדות שלה במצבים שונים מעניקה כוח והבנה להתמודדות האישית.

כל תהליך יצירת סרט על חיית הכוח של המשתתפים יכול להיות מאתגר ומרתק, והשימוש בווידאו ככלי לעזור למשתתפים לבצע את התהליך הזה באופן יצירתי ומעמיק. והופך אותם לאקטיביים בתהליך הריפוי שלהם.

הגב' איריס רובין

מרצה בתוכנית הלימודים לוידאותרפיה בקריה האקדמית אונו ומרכז שרון ישראל, יוצרת סרטים, מנחת קבוצות וידאותרפיה, בעלת קליניקה פרטית לוידאותרפיה בזיכרון יעקב, ומוותיקי התחום.

סדנה

הפחתת חרדה וחיזוק החוסן באמצעות יצירה בסמארטפון –

כלים ייחודיים לעובדים עם ילדים ונוער

כיצד להדק את הקשר האישי עם ילדים ונוער? כיצד לעורר מוטיבציה ושיתוף פעולה גדול יותר במרחב הפדגוגי או הטיפולי?

סדנה חווייתית הכוללת למידה והתנסות בכלים ייחודיים שפותחו במרכז שרון ישראל להפחתת חרדות וחיזוק החוסן תוך שימוש ביצירה בסמארטפון. בסדנה נתנסה בכלים ובתרגילים שניתן ליישם בשטח עם ילדים ונוער ועם צוותי עבודה.

הסדנה מונחת ע"י מנחים של התוכנית לקולנוע מסייע והתוכנית  Media Active

סדנה

להבין ולטפל בפוסט טראומה דרך סינמתרפיה – הורים שקולים מה- 7.10 ביער הסודי בקפריסין

הסדנה מבוססת על סדנת סינמתרפיה שהעבר ישראל להורים שכולים  מה-7.10

ביער הסודי בקפריסין.

בעזרת הצפייה בקטעים קולנועיים וההתבוננות האישית והקבוצתית בהם, ננסה להבין כמה מהנושאים החשובים להתמודדות עם טראומה ועם פוסט טראומה.

הטראומה נרשמת בגוף ובנפש ומעוררת בכל אחד תגובות הישרדותיות ייחודיות לו.

אחרי שעוברים אירוע טראומטי, לכל אחד יש את הסגנון הייחודי שלו ואת מנגנוני ההגנה ההישרדותיים שלו  ששונים אחד מהשני.

בסדנה נתייחס לנושאים הבאים:

החשיבות  של הבנה וקבלה של השונות בסגנונות ההתמודדות והקשיים  שיוצרת שונות זו  בזוגיות ובמשפחתיות.

איזו תמיכה מתאימה לכל אחד ועד כמה קשה לנו לקבל עזרה?

איך אפשר להקטין את הסימפטומים הפוסט טראומטיים?

המודעות לאחרים במשפחה וצרכיהם השונים.

השימוש בסינמתרפיה לצורך בירור נושאים אלה מאפשר להתחבר רגשית ולשתף, כל אחד לפי יכולתו, בהתלבטויות ובמקומות הקשים בהם נמצאים אחרי טראומה.

מר ישראל רוזבאום – מרצה בתוכנית ההתמחות בוידאותרפיה במרכז שרון ישראל והקריה האקדמית אונו, פסיכולוג קליני בכיר – מדריך מוסמך. התמחות בטיפול במבוגרים ומתבגרים במגוון משברי חיים, דיכאון, חרדה, ופוסט טראומה. ניסיון רב בטיפול בנפגעי פגיעה מינית, ובעבודה עם שכול.

הקרנת סרט קולנוע והרצאה

הקבוצה של אלכס. מפגש בנושא דוקותרפיה וצמיחה פוסט טראומטית – מר יונתן ניר

בהרצאה מעוררות ההשראה זו, המשולבות עם הקרנת הסרט "הקבוצה של אלכס" ידבר יונתן ניר על קולנוע דוקומנטרי ככלי לשינוי חברתי והעצמה אישית, על אתיקה, אסתטיקה ומה שביניהם ויספר סיפורים מאחורי הקלעים של הפקות מורכבות באזורי קיצון, הדורשות התמודדות עם מצבי חוסר וודאות, תסכול ופחד והמחייבות עבודת צוות, סבלנות, אמונה ותקווה.

הסרט "הקבוצה של אלכס" הוקרן במשך כחצי שנה בקולנוע לב ובסינמטקים ברחבי הארץ, בעשרות הקרנות לקראת יובל שנים למלחמת יום הכיפורים. באופן מצמרר, הוא ירד מהאקרנים בדיוק שבוע לפני ה 7.10.

ישראל היא חברה פוסט טראומתית, רוויית שכול, חרדה וכאב.

הפוסט טראומה הישראלית הפכה כבר מזמן לתופעה חברתית שהשלכותיה נרחבות וחודרות כמעט לכל בית.

אבל האם ניתן לצמוח מפוסט טראומה כאינדיבידואלים וכחברה?  ומה יכול להיות חלקו של הצילום והסרט התיעודי בצמיחה מסוג זה?

ואיך דווקא בעידן הנוכחי – ״עידן מספרי הסיפורים״ – ניתן לעשות שימוש מיטיב בטכנולוגיה המתפתחת בהקשר הזה?

על כך ועוד במפגש מרתק עם יונתן ניר, מפיק ובמאי דוקו עטור פרסים ומומחה לדוקותרפיה – יצירה תיעודית ככלי טיפולי.

הקבוצה של אלכס – יונתן ניר

60 דק | ישראל

תקציר הסרט:

ארבע נשים וארבעה גברים המהווים פסיפס של החברה הישראלית, נפגשים לקבוצת צילום טיפולית בהנחיית הצלם זוכה פרס ישראל אלכס ליבק למשך שנה.

כל אחד ואחת ממשתתפי הקבוצה, קשור בצורה כזו או אחרת לפוסט טראומה.

יש בה אמא של פוסט-טראומתי, אשה של, ילדה של, אשה ששירתה כתצפיתנית, וארבעה גברים בגילאים מגוונים, חלקם לא מאובחנים או מוכרים כפוסט טראומטיים.

מתוך תמונותיו האייקוניות של ליבק ומתוך צילומים שהמשתתפים מביאים בעצמם, מתפתח שיח אינטואיטיבי ואותנטי על הפוסט טראומה כתופעה חברתית שחדרה לכל בית בישראל, על דימויים אודיו-ויזואליים כמעצבי תודעה וגם על הדרך לצמוח מטראומה באמצעות שיתוף, הכרה, יצירה, אנושיות וחמלה.

"מונולוגים קורעי לב"

נירית אנדרמן, הארץ

"רוצו לראות!"

רינו צרור, גל"צ

"'הקבוצה של אלכס' הוא סרט חשוב שמחבק את הפוסט טראומטיים, ומראה שהנזק הטראומטי הוא גם נזק סביבתי."

דני דגן, כאן 11

"-סרט שלא יעזוב אתכם"

איציק יושע, כאן תרבות

הופק בתמיכת: Yes דוקו, קרן רבינוביץ, קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, Charter For Compassion, יפה מאריץ, גארד ג׳יימסון, אורי ומירית אייזן, אגודת הידידים – המרכז הרפואי לב השרון

מפיקים: אלעד פלג, חגי ארד, אהרון פאר, יונתן ניר

משתתפים: אלכס ליבק, ד״ר שמואל הירשמן, ד״ר עדיאל דורון, אסי האוס, אוריין גלסטר-אורן, נתן מרגלית, נעמה הרו, גלעד ויטל שמעון, בשמת סלע, אהובה (אהוביק) דורון, יאיר וולר, רמי יולזרי

תסריט: יונתן ניר, איל צרפתי

עריכה: איל צרפתי

צילום: יואב קליינמן, רן אביעד  

מעצב פסקול: עמי ארד

מוזיקה מקורית: גלעד ויטל שמעון

אנימציה ואריזה גרפית: יוני גודמן

ניהול שיווק והפצה: אלמוג גורביץ – 052-8853854 | info@yonatannir.com

מר יונתן ניר-

במאי ומפיק של סרטים דוקומנטריים זוכי פרסים ומרצה מבוקש.
סרטיו ״הדולפין״, ״לחתוך את הכאב״, ״אח שלי גיבור״, ״האיש הנעלם – הסיפור של וילפריד ישראל״, ״תמונת חייו״ ו"הקבוצה של אלכס" שודרו בערוצי הטלוויזיה המובילים בעולם, נצפו על ידי מיליוני צופים ביותר מ -60 מדינות שונות וזכו בשבחי הביקורת ובעשרות פרסים בפסטיבלים בינלאומיים נחשבים.

הרצאה

"WE ARE THE TREE OF LIFE© and Your Digital Storytelling Project2 ©: Stories of Post-Traumatic Growth"- Dr Joshua Lee Cohen

ההרצאה מועברת באמצעות Zoom בשפה האנגלית.

 Overview:

This 20-minute treatment expands the script into an engaging classroom experience. It focuses on an in-depth exploration of post-traumatic growth through discussions, interviews, and interactive elements.

Content Structure:

  1. Opening (1 min): Visual montage with uplifting music introduces the concept of post-traumatic growth and the WE ARE THE TREE OF LIFE© Foundation.
  2. Introducing Contributors (2 min): Detailed introductions of Jackie Gmach, Rose Mapendo, Evan HUGME, Sascha Sneider, and Skip Rizzo, highlighting their contributions and insights on resilience.
  3. Deep Dive into Stories (15 min): 3-4 minutes per story, enhancing narrative depth and emotional connection.
  4. Connecting Stories (2 min): Narration discusses connections between individual stories and post-traumatic growth, setting up for classroom discussion.
  5. Conclusion and Call to Action (1 min): Summarizes key messages, emphasizing transformation from trauma to growth; directs viewers to further resources, including Trailer to the Video click here-password is Oct7.
  6. Classroom Discussion Setup: Introduces discussion facilitator and encourages active participation after the presentation.

Objective:

The treatment is designed to inspire and engage viewers, fostering deep discussions on overcoming adversity and achieving personal growth.

Font: David 12, Space 1.5

This concise proposal ensures academic integrity and aligns with educational goals. It promises an immersive experience that combines personal narratives with theoretical insights into post-traumatic growth

 

 

Dr Joshua Lee Cohen-

Dr. Joshua Lee Cohen is a media psychologist specializing in Virtual Reality and Digital Storytelling. He is the author and lead co-editor of the book Video and Filmmaking as Psychotherapy: Research and Practice which was published by Routledge in 2015.

He was also trained as an Avid and FinalCut Pro editor in Burbank, California, and worked in Hollywood with notable people before turning back to healthcare. He  has a doctorate in clinical psychology with an emphasis in depth psychology, and is license eligible.

He works in the mental health field with clients and colleagues all over the world in both education and collaboration on the book. He Provides non therapeutic services such as the  trademarked "therapeutic advertising" for his company "Your Digital Storytelling Project" based in Long Beach California.

 

הרצאה

השפעת הטיפול הרגשי באמצעות תקשורת על תלמידים בבית ספר יסודי בעתות מלחמה – הגב' יסמין מטר כתורה

בעידן הטכנולוגי החדש, ובעקבות אירועים מורכבים כמו אלו שלאחר ה-7 באוקטובר, יש חשיבות גוברת ליישום גישות טיפוליות מותאמות לתלמידי בית ספר יסודי. שילוב של טיפול רגשי דרך אמצעי תקשורת מקוונים, כגון סינמה וידאו תרפיה, אנימציה ורדיו, יכול להוות תוכנית עבודה מושלמת להעצמה אישית, ביטוי עצמי וחיזוק החוסן הנפשי. יסמין כתורה כמורה לתקשורת ומטפלת רגשית בעלת ניסיון רב תציג בהרצאה יישום גישות חוסן והשפעתן על תלמידים, לרבות אלו עם קשיים התנהגותיים או נפשיים, תוך התבוננות על המתח המתקיים בין החוויה הטראומטית לבין המרחב המרפא של וידאו תרפיה.

נושאים מרכזיים:

  1. טיפול רגשי דרך אמצעי תקשורת – וידאו, אנימציה, רדיו
  2. ביטחון עצמי והשפעתו על תלמידי בית ספר יסודי
  3. דרכי שילוב של טיפול רגשי בבתי ספר
  4. התערבויות מותאמות לכל תלמיד בנפרד

כיצד יצירת תקשורת ווידאו מסייעת בעתות מלחמה?

ב-7 באוקטובר, בבית הספר בו יסמין מלמדת שהינו ביה"ס לחינוך מיוחד התנהגותי, הופיעו מקרים מוגברים  של חרדות, פחד, זעם וכעס בקרב התלמידים, כלפי עצמם וכלפי הצוות. הדבר הוביל יסמין להוסיף על השימוש בסינמה וידאו תרפיה, אנימציה ורדיו בעבודה הטיפולית. אמצעים אלה סייעו לתלמידים להתבטא באופנים נוספים ולהביע את עצמם טוב יותר.

בהרצאה תשתף יסמין בכלים ובתובנות מתוך סיפורי מקרה מהשטח.

הגב' יאסמין מטר כתורה

בוגרת תוכנית הלימודים לוידאותרפיה במרכז שרון ישראל והקריה האקדמית אונו,  מטפלת רגשית באמצעות וידאו, אנימציה ורדיו. בוגרת תואר ראשון בתקשורת ושיווק מאוניברסיטת אינדיאנאבוליס, ארצות הברית. בנוסף, תואר שני בנושא נוער בסיכון והדרה ממכללת אורנים בישראל.

הרצאה

קבוצת ווידאותרפיה לנשים יהודיות וערביות ביפו – סיכוי לעבודה משותפת במציאות מטלטלת. האם אפשרית? – הגב' רקפת לפיד

רקפת לפיד חיה כ- 30 שנה ביפו ובמשך השנים הייתה פעילה בצורות שונות בקהילה, עבדה מזה שנים עם נערות מקצה הרצף והיא אף שרה במקהלת נשים ערביות ויהודיות כבר 16 שנה.

בעקבות חיבור לרכזת התרבות של מתנ"ס בית צ'רנר ביפו נוצרה הזדמנות לחלום ביחד את הקבוצה הזו במתנ"ס.

המטרה היא הקמת קבוצת נשים מקומית ביפו כחלק מתהליך חיזוק הקהילתיות וחיבור בין האוכלוסיות השונות.

הקמת הקבוצה – לשמחתנו, התקבצה קבוצה מאד מגוונת. שלוש נשים מוסלמיות, אישה אחת נוצרייה ושבע נשים יהודיות, בגילאים 35-70, במנעד חברתי’ כלכלי והשכלתי רחב מאד. כבר מהמפגש הראשון היה חיבור מרגש וצלילה עמוקה לתכנים אישיים.

כלי העבודה – היה צילום סרטוני ווידאו כמו:  מקום שאני אוהבת/לא אוהבת בבית, מה עוזר לי לקבל החלטה? מה נותן לי השראה? וכו'.. במהלך המפגשים צפו הנשים ביחד בסרטונים שהן צילמו ומתוך כך התפתח שיח על נושאים מגוונים מתוך עולם התוכן של הנשים.

סרט סיום – חברות הקבוצה יצרו סרט מחלקי הסרטונים שיצרו במהלך הפעילות. התוצאה הוצגה להן כסרט מסכם שריגש אותן מאד וחיזק את תחושת החיבור שנוצרה בקבוצה. חיבור הסרטונים, הגיוון בקבוצה הוסיף  אמירה עדינה אך מעניינת על הדומה והשונה.

מדובר בתהליך שאפשר לנשים להחליט מה יוצא מהגרסה הסופית והתוצאה המצונזרת הוקרנה במפגש מנהלים של העירייה והתקבלה בסקרנות והפתעה גדולה.

בהרצאה – רקפת תשתף ותספר  את סיפורה של הקבוצה הייחודית, תדגים כיצד יכולה הוידאותרפיה ליצור גשר בין אנשים. במהלך ההרצאה יוקרן גם הסרט הקבוצתי.

הגב' רקפת לפיד 

וידאו תרפיסטית ומנחת קבוצות. בוגרת לימודי וידאותרפיה בקריה האקדמית אונו ומרכז שרון ישראל,

בעברה עבדה 13 שנה בתעשיית הקולנוע ("הקיץ של אביה", "שלגיה"),  10 שנים עבדה עם נשים ונערות בסיכון והדרה כרכזת תעסוקה וסינגור בחצר הנשית ביפו. פעילה בנושאי חינוך ביפו.

פרזנטציות של סטודנטיות לוידאותרפיה מההכשרה לוידאותרפיה

מושב ראשון:

ניצני מחקר – סטודנטיות שנה ג+ב לוידאותרפיה

סטודנטיות שנה ג+ב הצגת עבודות מחקר סמינריוניות מתוך הסמינר המחקרי "התערבות טיפולית, חינוכית וקהילתית באמצעות וידאו" בהוראתו של מר שרון ישראל. הסטודנטיות יציגו  נושאים שחקרו בעת האחרונה כגון; וידאותרפיה בטיפול בחרדה, בהתמודדות עם פוסט טראומה וידאותרפיה כמרחב שיקומי ועוד… הזדמנות נדירה להציץ לניצני מחקר.

מושב שני:

סיפורי מקרה. הצגת תוצרים ותהליכים בעלי משמעות בעת המלחמה מתוך הפרקטיקום – סטודנטית שנה ג' לוידאותרפיה .

הצגת סיפורי מקרה מתוך הפרקטיקום במסגרת הלימודים בהתמחות בוידאותרפיה, הצגת תוצרים ותהליכים בעלי משמעות בעת המלחמה. סופר ויז'ן מר שרון ישראל.


נגישות בקרייה האקדמית אונו

© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו

תפריט נגישות

רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.

רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.

החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.

במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.