על הקורס:
המונח "תחלואה כפולה" מתייחס להתמודדות של אדם עם הפרעה נפשית לצד התמכרות לחומרים פסיכו אקטיביים ו/או התמכרות התנהגותית. שתי ההפרעות עשויות להופיע בו זמנית, או זו אחר זו ומתקיימים יחסי גומלין ביניהן. בנוסף, כל אחת מההתמודדויות בעלת מאפיינים ואתגרים ייחודיים לה וביחד הן בעלות השפעה מכרעת על האדם וסביבתו (רבינוביץ שנקר, 2020).
צוותים וארגונים הנותנים מענה לזכאי סל שיקום, נפגשים יותר ויותר בשירותים השונים עם המתמודדים עם תחלואה כפולה ועולה הצורך בהתמקצעות וקבלת כלים למתן מענה שיקומי-טיפולי מקצועי, אינטגרטיבי ובעל ראייה הוליסטית לכלל המורכבויות.
קורס תחלואה כפולה מיועד לעובדי מערך השיקום המעוניינים להרחיב את הבנתם לגבי העבודה עם אנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה. הקורס הינו קורס בסיסי המאפשר ללומדים להעריך ולעצב מחדש אמונותיהם ותפיסות עבודתם, להרחיב את עולמות הידע שלהם ולהתנסות בכלים שונים ומגוונים בתחום של תחלואה כפולה – התמודדות נפשית והתמכרויות.
במהלך הקורס נלמד את מושגי הבסיס בתחום ההתמכרות, נבין תופעה זו לעומקה ונבחן את המורכבות של מחלת התמכרות בשילוב עם התמודדות נפשית ולהיפך. נכיר ונעמיק ברציונל, בתפישה וב"רוח" העבודה עם אנשים המתמודדים עם תחלואה כפולה. כמו כן, נעסוק ונחשף למודלים, גישות וכלים שונים אשר יסייעו לנו בעבודתנו בליווי מקצועי לאוכלוסייה ייחודית זו.
את הקורס תלווה קבוצת הדרכה שתתמוך בהעמקת ההבנות ובחיבור בין התאוריה, החוויה והעשייה בשדה.
מטרות הקורס:
מבנה הקורס:
הקורס כולל 14 מפגשים, בני 6 שעות אקדמיות כל אחד, פרונטלית בקרית אונו.
בשעתיים האחרונות מתקיימת סדנת הדרכה בשתי קבוצות.
דרישות הקורס:
תנאי קבלה:
עלות הקורס:
עלות למשתתף: 980 שח. השתתפות משרד הבריאות: 2,230 שח.
להרשמה לקורס בקרית אונו לחצו כאן
© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו
רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.
סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת. הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין. במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.
עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. להלן פירוט והרחבה על ההיסטוריה של המשפט והשיפוט במדינת ישראל.