בית הספר לשיקום

קורס הכשרה לנותני שירות בעלי ידע מנסיון

על הקורס

הקורס מיועד לאנשים ונשים בעלי נסיון חיים בתהליכי החלמה ושיקום אשר מבקשים להשתמש בנסיון שצברו בתהליכים אלה כנותני שירותים במערך בריאות הנפש.

הקורס יעסוק בתהליך המעבר מצרכן, לאדם נותן שירות בעל ידע מנסיון.

הקורס יעניק הכשרה בסיסית בנושאי העבודה היומיומיים בבריאות הנפש ויעסוק בנושאים כגון: חוק השיקום, סל שירותי השיקום, חזון ההחלמה ותרגומו לעשייה יום יומית, פסיכופתולוגיה, מיומנויות, כלים ושיטות התערבות הרלוונטיים לעבודה במסגרות בריאות הנפש.

הקורס יעמיק בתרומה הייחודית של השימוש בידע מתוך ניסיון בעבודתה בשירות שיקומי וטיפולי, ויעניק כלים ראשוניים לשימוש בידע זה בעבודה היומיומית.

הקורס ירחיב את נקודת המבט של משתתפיו, לדוג’ בהבנה של המשפחה ומשמעותה בתהליך השיקום ובמארג העבודה עם אנשי צוות נוספים.

הקורס יתן בסיס לשימוש בכלים שונים כדוגמת תקשורת מקרבת, מודל הסינגור העצמי, מודל התרופות האישיות ועוד.

הקורס מכיל בתוכו את המרכיבים המרכזיים של קורס ההכשרה למדריכי שיקום ועל כן מאושר כקורס הכשרה ייעודי לתפקיד מדריכי שיקום/חונכים/סומכים.

מטרות הקורס

• הסטודנט יכיר את עקרונות חזון ההחלמה, את מושגי היסוד בעבודת השיקום
  • הסטודנט יבין ויכיר את הערך המוסף הייחודי של נסיון חיים בעבודה טיפולית ושיקומית.
  • הסטודנט יבין את תהליך המעבר מאדם בעל ידע מנסיון, לנותן שירות בעל ידע מנסיון.
  • הסטודנט ירכוש כלים להשתלבות ועבודה במערך הטיפולי – שיקומי.
  • הסטודנט יכיר שירותים ומענים בקהילה

מבנה הקורס

הקורס כולל 22 מפגשים, בני 6 שעות אקדמיות כל אחד, כאשר במרבית המפגשים בשעתיים האחרונות תתקיים סדנת הדרכה בקבוצות.

משתתפים

הקורס מיועד ל-20 משתתפים, בעלי ידע מנסיון, העוסקים או מעוניינים לעסוק כנותני שירות במסגרות השיקום בבריאות הנפש.

דרישות הקורס

• נוכחות והשתתפות חובה ב-90% מהשיעורים. תתאפשר היעדרות של יומיים בלבד בכל מהלך הקורס.
  • קריאה של ספרות מקצועית בעברית שתחולק במהלך הקורס.
  • השתתפות בסדנת הדרכה והגשת עבודת סיכום אירוע, שהוצג בסדנה.
  • השתתפות בתרגולים והגשת עבודות על פי דרישה במסגרת למידת כלי ההתערבות.
  • השתתפות בתצפיות במסגרות שיקום בקהילה, כולל הגשת עבודת סיכום
  • הגשת עבודת סיכום של הקורס.

תנאי קבלה

• בעל 12 שנות לימוד לפחות.
  • עובד כעובד מן המניין במקום עבודה כלשהו (לאו דווקא כצרכן נותן שירות)
  • עדיפות לבעלי נגישות למחשב, אינטרנט ודואר אלקטרוני.
  • משמש בהווה, או מתכוון לשמש בעתיד הקרוב, כעובד מן המניין בתחום בריאות הנפש.
  • בעל יכולת עמידה במטלות הקורס: השתתפות בשיעורים פרונטליים, השתתפות בסדנת הדרכה, כתיבת עבודות, קריאת חומרי לימוד, יציאה לתצפיות במסגרות שיקומיות באופן עצמאי.
  • הבנה ודיבור של השפה העברית באופן מלא.
  • מילוי טופס ראשוני ושליחתו חודש לפני תחילת הקורס
  • על הלומד להביע נכונות ללמידת חקר אישית חוויתית

כחודש לפני תחילת הקורס יעברו המועמדים ראיון מקדים על ידי צוות הקורס.

ביה”ס יעניק מילגות חלקיות למשתתפים בהתאם לצורך, יש לבקש את המלגה בזמן הרישום לקורס.

** יש לשלוח את טופס הפרטים האישיים, כולל קו”ח במייל לבית הספר לשיקום עד שבוע לפני סיום תאריך ההרשמה. מועמד שלא ישלח טופס זה לא יוזמן לראיון המקדים ומועמדותו תיפסל.

נגישות בקרייה האקדמית אונו