על הקורס:
לבוגרים צעירים (גילאי 18-35) יש מאפיינים וצרכים ייחודיים הקשורים לגילם ולשלב ההתפתחותי בו הם נמצאים במעבר לעצמאות והשתלבות בקהילה. נוספים על כך מאפייני גיל הקשורים להתמודדות עם משברים נפשיים. למשל: שאלות של זהות, גיל המשבר והשפעותיו, תיוג וחשיפה ופיתוח קריירה.
הקורס עוסק בהבנת מאפיינים אילו והקשר ביניהם, ומיועד להקנות למשתתפיו ידע ומיומנויות לקידום צעירים בדרך ההחלמה שלהם.
משתתפי הקורס ילמדו על תכניות מקדמות החלמה לצעירים בארץ ובעולם וירכשו כלים יישומיים מבוססי מחקר וניסיון לעבודה עם מתמודדים צעירים. יתקיים שיח המשכי על המפגש עם צעירים בשטח ועם בני משפחותיהם. כן, יוארו נקודות ושאלות שיש להיות רגישים אליהן במפגש עם צעירים.
העקרונות שיילמדו בקורס ניתנים ליישום בעבודה פרטנית, קבוצתית ומערכתית בכל ארגון שפוגש צעירים עם התמודדות נפשית. הלמידה תשלב תיאוריה עם התנסות אינטראקטיבית וחוויתית.
נושאים מרכזיים בקורס:
מאפייני מתמודדים צעירים, פיתוח זהות אישית, זהות מגדרית, נטיה מינית, מיניות בריאה ומסכנת בקרב צעירים, חשיבות ההתערבות המוקדמת, יישום של חזון ההחלמה בקרב צעירים, שירותים וארגונים העובדים עם צעירים בתוך ומחוץ למערך השיקום בבריאות הנפש בקהילה, כלים ומיומנויות לעבודה עם צעירים, מקום המשפחה בליווי צעירים מתמודדים, פיתוח מקצועי והתאמות של תכניות לקידום צעירים.
מטרות הקורס:
מבנה הקורס:
הקורס כולל 14 מפגשים, בני 6 שעות אקדמיות, כאשר בשעתיים האחרונות תתקיים סדנת הדרכה בשתי קבוצות.
משתתפים:
הקורס מיועד לעד 30 עובדי שיקום, העובדים עם צעירים או המעוניינים לעבוד עם צעירים, ממגוון תחומי השיקום בבריאות הנפש בקהילה
דרישות הקורס:
תנאי קבלה
עלות הקורס:
עלות למשתתף: 980 שח. השתתפות משרד הבריאות: 2,230 שח.
© כל הזכויות שמורות – הקריה האקדמית אונו
רשות המסים בישראל היא גוף ממשלתי, העוסק בגביית מסים בישראל ששייך למשרד האוצר.
רשות המסים מאחדת את אגפי המס השונים: מס הכנסה, מיסוי מקרקעין, מס ערך מוסף, מס קנייה, מכס ומס בולים.
הרשות מספקת שירותים בנושאי רפורמות, מוסדות ללא כוונת רווח וכן מידע למעסיקים, למייצגים ולציבור.
החטיבה משפטית ברשות המסים מטפלת בנושאים הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.
במישור הפלילי מטפלת בהכנה וניהול של תיקים פליליים הנוגעים לעבירות מס מהותיות במע”מ ומכס, וכן בעבירות בסיסיות במס הכנסה, מע”מ ומכס.
סמכויות השפיטה בישראל נתונות בידי הרשות השופטת. הרשות השופטת מורכבת ממערכת בתי המשפט בישראל שבראשה עומד בית המשפט העליון, וכן מבתי הדין. במערכת בתי המשפט שלוש הערכאות: בית המשפט העליון, בתי המשפט המחוזיים ובתי משפט השלום.
עצמאות הרשות השופטת מובטחת מפני התערבות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. להלן פירוט והרחבה על ההיסטוריה של המשפט והשיפוט במדינת ישראל.